Manager Underwriting Liability Non-life Ondernemingen

Company name

AG Insurance

Place

Brussel Bruxelles
Belgium

Our Company :

Ben je ondernemend, ambitieus en haal jij veel energie uit het aansturen en motiveren van een team? Ga dan voluit voor een dynamische en verantwoordelijke job die je de kans geeft om je people management skills volop in te zetten. Je team coachen, samen objectieven bereiken, mensen laten groeien… klinkt het je als muziek in de oren? Dan ben je bij AG Insurance aan het juiste adres! We hechten veel belang aan goed en opbouwend people management. Bij ons kom je terecht in een mature, professionele organisatie, met heel wat mogelijkheden om je carrière verder uit te bouwen. Bovendien kies je meteen ook voor een Top Employer en krijg je een breed netwerk van toffe en ervaren collega’s. Klinkt goed? Ga er dan voor! We wachten op je.

The Job / Responsibilities :

Binnen de directie Ondernemingen Non-Life Broker Channel is er een vacature voor een Manager Underwriting Liability verantwoordelijk voor het product- en portfoliomanagement Liability en het team Underwriting Brussel.

De Manager Underwriting Liability treedt op als nationaal product- & portfolio-verantwoordelijke Liability binnen de structuur ondernemingen. Hij bepaalt mee de nationale acceptatierichtlijnen Liability binnen Ondernemingen in samenwerking met de dienst Marketing en draagt deze uit bij alle underwriters. Hij volgt nauwgezet de globale rentabiliteit van de tak Liability binnen Ondernemingen op en neemt de nodige gepaste acties in samenwerking met collega’s in de regionale sites teneinde de winstgevendheid binnen de tak Liability Ondernemingen te waarborgen.

Daarnaast is hij/zij zelf ook de rechtstreekse verantwoordelijke voor het team van underwriters Liability te Brussel die het aanspreekpunt zijn voor de nationale makelaars voor nieuwe business en opvolging van de portefeuille.

De manager werkt tevens actief samen met de collega’s die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de contracten zodat een prima service voor onze makelaars en cliënten op alle vlakken gegarandeerd is.


Je functie:

- Je stelt doelstellingen en plannen op ter bevordering van de kwalitatieve en kwantitatieve prestaties van het team op het gebied van underwriting Liability, en met betrekking tot de ontwikkeling van de portefeuille qua resultaat en volume.
- Je vertaalt doelstellingen en plannen naar concrete acties voor het team. Je stuurt het underwritingsproces Liability aan door het beschrijven, verbeteren en meten van dit proces.
- Je bewaakt op proactieve wijze de kwaliteit van de underwriting Liability, zowel op het vlak van de technische aspecten als op het vlak van de kwaliteit van de dienstverlening.
- Je zorgt voor een optimale kwalitatieve en kwantitatieve personele bezetting binnen het team, het begeleiden en coachen van medewerkers in het algemeen, en in het bijzonder bij complexe acceptatievraagstukken. Je beoordeelt medewerkers, houdt plannings- en voortgangsgesprekken. Je plant en geeft uitvoering aan de permanente vorming en motivatie van medewerkers.
- Je analyseert de ontwikkeling van de rentabiliteit van de portefeuille en neemt initiatieven om de acceptatieregels, de tarieven en de voorwaarden aan te passen.
- Je houdt de recente ontwikkelingen binnen de branche bij. Je draagt bij aan productinnovatie en participeert waar nodig in ex- en interne overlegorganen. Je draagt zorg voor het verkrijgen, vernieuwen, onderhouden, bewaren, toegankelijk maken en verspreiden (alsmede beschermen) van informatie die belangrijk is voor de opbouw en verdieping van het specialisme in het team.
- Je geeft op een teamgerichte coachende wijze leiding en bevordert enthousiasme en samenwerking. Je stimuleert onderling respect en samenwerking onder de medewerkers.
- Je bouwt en onderhoudt relaties met makelaars, eindklanten, en andere partijen zowel intern als buiten AG Insurance. Je blijft continu op de hoogte van de evoluties en ontwikkelingen op het gebied van liability verzekeringen en aanverwante producten.

Your profile :

Vaardigheden en attitude

· Behoudt het ‘overzicht’: waakt over de gevolgen van besluiten, ook op termijn en realiseert de gestelde kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen.

· Weet weerstanden weg te nemen.

· Kan overtuigen in moeilijke dossiers.

· Geeft op basis van inschatting van capaciteiten teamleden de ruimte om verantwoordelijkheid waar te maken en creëert mogelijkheden en omstandigheden voor de ontwikkeling van specialisme bij de medewerkers. Creëert teamgeest en enthousiasme.

· Communicatievaardig

· Kan snel schakelen tussen concreet en abstract, tussen details en grote gehelen.

· Kan onderhandelingen voorbereiden en leiden

· Onderhoudt zijn netwerk

· Heeft analytisch vermogen

· Beschikt over cijfermatig en commercieel inzicht

· Beheersing van het Nederlands, Frans en EngelsKennisniveau

Universitair niveau of gelijkwaardig door ervaring.

Ervaring

Ervaring binnen de verzekeringssector.
Ervaring in onderschrijving.
Ervaring in leidinggeven.
Ervaring in liability verzekeringen.


(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).

We offer :

- We bieden je een interessante job met veel vrijheid en een toffe werksfeer.
- Bovendien krijg je bij AG Insurance de kans om jezelf voortdurend te ontwikkelen, met een brede waaier aan opleidingen. Ideaal om al de vaardigheden te leren die jou kunnen helpen om je carrière verder uit te bouwen.
- Zo krijg je bij ons meer dan een job. We bieden je een hele carrière! Wil je na verloop van tijd van iets anders proeven? We begeleiden je en stimuleren je om al je talenten ten volle te benutten.
- We bieden je de nodige flexibiliteit (en heel wat verlofdagen) zodat je een goed evenwicht kan vinden tussen werk en privé.
- Je krijgt ook de juiste tools en hedendaagse technologie in een moderne werkplek, om je werk optimaal uit te voeren.
- Natuurlijk tellen de centen ook mee. Daarom krijg je een aantrekkelijk loonpakket op maat, en een brede waaier aan extralegale voordelen.
- Ten slotte vind je bij ons stabiliteit én dynamiek. Je gaat namelijk aan de slag bij de marktleider in de Belgische verzekeringssector, en we hebben nog grootse plannen voor de toekomst. Daarvoor rekenen we op jou!