Strategic HR Manager

Company name

Triodos Bank

Place

Brussel
Belgium

Our Company :

Triodos Bank is dé referentie in Europa op het gebied van duurzaam bankieren. Sinds haar oprichting in 1980 financiert Triodos Bank uitsluitend concrete projecten met een ecologische, sociale of culturele meerwaarde. En dat is ook onze missie: met het geld dat spaarders en beleggers ons toevertrouwen op een transparante manier duurzame ondernemers en organisaties financieren. Voor ons is geld een middel in dienst van duurzame ontwikkeling. Winst is daarbij de graadmeter van een gezonde bedrijfsvoering en de basis voor toekomstige groei.

Triodos Bank is een onafhankelijke financiële instelling, opgericht in Nederland, met daarnaast vestigingen in België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland. Triodos Bank telt internationaal meer dan 600.000 klanten en ca. 1.400 medewerkers. In België zijn er 66.000 klanten en 140 medewerkers. Surf voor meer informatie naar www.triodos.be

The Job / Responsibilities :

Als Head of Human Resources ben je verantwoordelijk voor het HR beleid van Triodos Bank België. Je bent hiervoor de sparring partner van de directie en je helpt het strategisch organisatiebeleid mee ontwikkelen. Verder ondersteun je alle medewerkers bij HR gerelateerde aspecten. Je adviseert en coacht de managers in hun leiderschap en hun interactie met de medewerkers binnen het kader van de HR beleidslijnen. Je zorgt ervoor dat medewerkers, managers en de volledige organisatie uitstralen dat Triodos Bank een organisatie is die gedreven wordt door haar missie en handelt vanuit haar waarden.

Je bent verantwoordelijk voor de correcte en kwalitatieve toepassing van de HR processen en zorgt ervoor dat deze efficiënt zijn ingericht. Daarnaast definieer je het vereiste talent nodig voor de slagkracht van de organisatie en je geeft invulling aan het ontwikkelen van talent binnen Triodos Bank.

• Je bent het vaste aanspreekpunt voor diverse HR aangelegenheden. Als Head of HR ondersteun je de leidinggevenden in het bereiken van hun strategische doelstellingen. Daarbij adviseer je hen proactief rond potentiële knelpunten op het vlak van mensen en organisatie.

• Je bevordert de verbinding van de medewerkers met de waarden van Triodos Bank.

• Je bent in staat om medewerkers die een passie hebben voor hun job, te rekruteren, te ontwikkelen en te behouden.

• Je bent verantwoordelijk voor de rekruterings- en selectieprocedures, bekijkt analyses en rapportages en stuurt de verdere optimalisatie van de processen (onthaalbeleid, employer branding, samenwerking externe partners,…)

• Je schrijft een lange termijn ontwikkelingsplan in lijn met de noden en doelstellingen van de organisatie en bent verantwoordelijk voor de implementatie ervan (jaarlijks evaluatieproces, persoonlijke ontwikkelingsplannen medewerkers, training, succession planning, …).

• Je bent verantwoordelijk voor compensation & benefits en ondersteunt de gerelateerde ontwikkelingen

• Als lid van de werkgeversdelegatie maak je deel uit van de Ondernemingsraad en het CPBW

• Je levert HR-expertise aan projecten en werkt mee aan de doelmatige realisatie van projectdoelstellingen in het kader van verandering en organisatieprocessen.

• Je stuurt een team van 2 collega’s aan

• Je rapporteert aan de Managing Director van Triodos Bank België.

Your profile :

• Je hebt een sterke persoonlijke binding met de missie van Triodos, en weet deze uit te dragen en te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

• Je combineert bij voorkeur een master diploma met 10 tot 15 jaar algemene HR ervaring met een goede kennis van meerdere domeinen zoals Rekrutering en Selectie, Learning en Development, Talent Management, Compensation & Benefits,…

• Als klankbord voor de business communiceer je vlot en transparant en heb je een zakelijk inzicht. Je gaat methodisch te werk en bent sterk in het opvolgen van je taken.

• Je hebt zin voor initiatief en denkt actief mee met de organisatie. Je slaagt erin om hands-on in het veld te staan en een visie te ontwikkelen op lange termijn.

• Je staat open voor innovatieve oplossingen en je hebt affiniteit met het begeleiden van veranderingsprocessen op het niveau van de organisatie en het individu.

• Vanuit een klantgerichte en probleemoplossende houding weet je vlot, efficiënt en verbindend in dialoog te treden met diverse stakeholders.

• Je hebt een degelijke basis in sociale wetgeving en je hebt bij voorkeur ervaring met payroll en met sociale relaties.

Je bent zowel mondeling als schriftelijk zeer goed drietalig (NL, FR en EN).

We offer :

Triodos Bank biedt je een boeiende functie binnen een bedrijf in volle groei. Daarbij kan je rekenen op een aantrekkelijk verloningspakket met extralegale voordelen. Je komt terecht in een organisatie waar duurzaamheid de norm is. Je deelt de ambities van een duurzame bank? Stuur ons dan snel je CV met motivatiebrief :-)


(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).