Senior Advisor - Special Asset Management ( NL versie)

Company name

Triodos Bank

Place

Brussel
Belgium

Our Company :

Over Triodos Bank

Triodos Bank is een duurzame en onafhankelijke bank, opgericht in 1980 in Nederland, met vestigingen in België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland. Triodos Bank telt internationaal 715.000 klanten en heeft internationaal 1.427 medewerkers.

Cultuur

Openheid en transparantie spelen bij Triodos Bank een grote rol, zowel wat betreft de werkzaamheden en de interne cultuur als de strategie van de bank. Triodos Bank heeft daarom een open en informele cultuur en betrekt alle medewerkers bij de doelstelling van de organisatie en haar achtergronden. Ook stimuleert de bank de onderlinge samenwerking en de samenwerking tussen de verschillende afdelingen. Dit komt onder meer tot uiting in de wekelijkse medewerkersvergadering en het introductieprogramma voor nieuwe medewerkers.

Opleiding en vorming

Triodos Bank besteedt veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers. Triodos Bank is van mening dat haar missie alleen vorm en inhoud kan krijgen als de medewerkers zich kunnen ontplooien. Opleiding en vorming maken dan ook een belangrijk deel uit van het medewerkersbeleid.

The Job / Responsibilities :

> The Special Asset Management (‘SAM’) Senior Advisor maakt deel uit van het departement Credit Risk van Triodos Bank.
> Hij is verantwoordelijk voor een portefeuille van “unlikely to pay” of “defaulted” Business Banking klanten (uitzonderlijk Retail klanten). De klanten zijn gevestigd in België of in Frankrijk.
> De dubbele doelstelling van SAM is om de klant en zijn activiteit te remediëren naar een stand van sustainable going concern en om verliezen te beperken voor de bank. In andere woorden, als er realistische vooruitzichten bestaan om de financiële moeilijkheden van de klant op te lossen, is het de missie van SAM om die te analyseren, een actieplan op te stellen en de implementatie ervan te monitoren. Daarentegen, als de situatie niet (meer) verholpen kan worden, zal SAM de kredieten opzeggen en al het mogelijke doen om zoveel mogelijk te recupereren voor Triodos Bank.
> Conform de waarden van Triodos, communiceert SAM tijdens zijn interventie met alle betrokken partijen op een efficiënte, transparante en volledige manier. Betrokken partijen zijn naast de klant, de relationship manager, het kredietkomité, maar het zijn ook de andere bankiers van de klant, de curator, de juridische adviseur, de notaris, de makelaar en andere derden, zoals investeerders of nieuwe aandeelhouders.
> SAM is verantwoordelijk voor de berekening en de voorlegging van provisies aan het kredietkomité.
> SAM leidt trends en gemeenschappelijke punten af uit de “lessons learned” en geeft op deze wijze input voor aanpassingen van de bestaande kredietpolitiek.
> SAM is ook verantwoordelijk voor de implementatie en de opvolging van een efficiënte politiek voor het beheer van de achterstanden op rekening, alsook voor de opvolging van het early warnings system (watchlist).
> SAM is uiteindelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van de input en de output van het Monthly Local Credit Committee.
> Als deel van het departement Credit Risk, levert de Senior Advisor een belangrijke bijdrage aan de andere bevoegdheden van het departement Credit Risk: hij neemt deel aan verschillende projecten en hij neemt beslissingen in kredietaanvragen of kredietrevisies.

Your profile :

> Je beschikt over een universitair diploma (bij voorkeur in een rechten of economische richting);
> Je hebt minimum 5 jaar ervaring in Special Asset Management, relationship management of in kredietanalyse bij KMO’s, corporate of social profit;
> Je hebt een uitstekende kennis van het Frans of Nederlands, een goede kennis van de tweede landstaal (om een discussie te kunnen volgen) en het Engels (om adviezen te kunnen schrijven);
> Je bent stressbestendig en kunt autonoom werken binnen een team;
> Je bent communicatief en sociaal vaardig;
> Je kunt zelfstandig onderhandelen met externe partijen;
> Je kunt zelfstandig financiële en juridische kwesties beoordelen;
> Je kunt risico's met een grote complexiteit beheren;
> Doordat je gestructureerd, precies en efficiënt werkt, kan je veel informatie verwerken, stroomlijnen en opvolgen.


(Kindly make reference to Banking Boulevard when applying for this position).
(Bedankt om naar Banking Boulevard te verwijzen als u solliciteert).
(Merci de bien vouloir faire référence au site-emploi Banking Boulevard lors de votre sollicitation).

We offer :

Triodos Bank biedt je een boeiende en gevarieerde functie binnen een professioneel en dynamisch team. Daarnaast kan rekenen op een aantrekkelijk remuneratiepakket met extralegale voordelen. Je komt in een organisatie die duurzaamheid in alle segmenten van het bedrijf integreert, zowel in de producten en diensten van de bank als in haar interne werking.